Littlepayn tietosuojakäytäntö

Päivitetty viimeksi 14. syyskuuta 2020

Johdanto

Tätä verkkosivustoa ylläpitävät Littlepay Limited ja sen konserniyhtiöt (”Littlepay”, ”me” tai ”meitä”). Katso evästeitä käsittelevästä osiosta (alla) tietoja siitä, kuinka käytämme evästeitä.

Littlepay on sitoutunut suojaamaan tietoja, joihin meillä on pääsy palvelujemme tarjoamisen yhteydessä. Käytä hetki aikaa tutustuaksesi tähän tietosuojakäytäntöön, jossa kerrotaan, mitä henkilötietoja keräämme, miten käytämme niitä ja mitä oikeuksia sinulla on. Littlepay Limited (”Littlepay”, ”me” tai ”meitä”) on Euroopan talousalueella tarjoamiemme palvelujen kautta tai niihin liittyen kerättyjen tietojen rekisterinpitäjä, lukuun ottamatta CNP-ratkaisuamme, jossa olemme kerättyjen tietojen käsittelijä. Littlepay Inc. on Kalifornian asukkaiden osalta alla olevassa Kalifornian tietosuojaselosteessa esitettyjen tietojen rekisterinpitäjä.

Mitä tietoja keräämme ja käsittelemme?

Littlepay tarjoaa turvallisia maksunkäsittelypalveluja liikennöijille, jotta ne voivat vastaanottaa maksuja yksityishenkilöiltä joukkoliikenteessä käyttäen maksukortteja tai etukäteen maksettuja digitaalisia lippuja (”liput”). Alla selostetaan, milloin keräämme tietojasi ja mitä tietoelementtejä kerätään.

Maksutiedot. Jos napautat maksukorttiasi noustessasi joukkoliikennevälineeseen maksaaksesi palvelujamme käyttävälle liikennöijälle (”Kauppias”) tai ostat lipun Kauppiaalta verkossa maksaaksesi matkasi joukkoliikennevälineessä etukäteen käyttämällä CNP-ratkaisuamme (card-not-present, ”CNP”), käsittelemme maksutietosi kauppiaan puolesta, mikä voi sisältää maksukortin PAN-numeron (henkilökohtainen tilinumero), maksukortin tyypin ja maksukortin vanhentumistiedot ja verkossa CNP-ratkaisullamme ostetuista lipuista kortinhaltijan nimen, laskutusosoitteen ja CVV2:n. Saatamme myös kerätä maksutietoja, kun tarkastelet joukkoliikenteen maksuhistoriaasi verkossa.

Kauppiaiden antamat sinua koskevat tiedot. Keräämme myös tietoja kauppiailtamme. Näitä tietoja voivat olla nimesi, osoitteesi, yhteystietosi, työroolisi ja työnantajasi tiedot sekä muut tiedot, jotka päätät antaa meille.

Kauppiaan tiedot. Jos olet kauppias, käsittelemme kirjautumistietojasi verkkokauppaportaalissamme (maksukorttialan vaatimusten mukainen, reagoiva verkkoportaali, jonka kautta kauppiaat voivat tarkastella yksittäisten matkustajien maksutapahtumia).

Laitetunnisteet ja käyttötiedot. Kun käytät verkkosivustoamme, keräämme tiettyjä vakiotietoja, jotka selaimesi lähettää automaattisesti verkkosivustollemme. Näitä ovat tekniset tiedot laitteestasi, kuten IP-osoitteesi, selaimesi tyyppi, laitetunnisteet, käyttöjärjestelmä, kieli, aikavyöhykeasetus, käyttöajat ja mahdolliset viittaavien verkkosivustojen osoitteet, sekä käyttötiedot, kuten millä sivuilla käyt, kullakin sivulla vietetty aika ja URL-osoitteet.

Muut meille antamasi tiedot. Saatamme kerätä mitä tahansa muita tietoja, joita päätät antaa meille ollessasi kanssamme vuorovaikutuksessa, esimerkiksi lähettäessäsi meille sähköpostia tai pyytäessäsi teknistä tukea. Näitä saattavat olla nimesi, yhteystietosi ja muut tiedot, joita annat viestiessäsi kanssamme.

Mihin käytämme näitä tietoja?

Käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • helpottamaan maksujesi suorittamista Kauppiaille joukkoliikennepalvelujen käytöstä, olipa kyseessä suora korttitapahtuma noustessasi kulkuneuvoon tai lipun ennakko-osto kyseiseen kuljetukseen
  • maksujesi käsittelyyn
  • täyttääksemme sopimusvelvoitteemme kyseistä kauppiasta kohtaan
  • noudattaaksemme meitä koskevia lakisääteisiä ja sääntelyllisiä vaatimuksia ja velvollisuuksia
  • tutkiaksemme petoksia, havaitaksemme ja estääksemme vilpilliset maksutapahtumat ja suorittaaksemme suojatun tunnistuksen ennen ostoksesi vahvistamista
  • palvelujemme markkinointiin ja mainostamiseen
  • tallentaaksemme salatut maksutietosi käytettäviksi tulevissa maksutapahtumissa, mikäli päätät tehdä niin
  • ottaaksemme sinuun yhteyttä ja viestiäksemme kanssasi palvelujemme tarjoamisesta tai kun olet ottanut meihin yhteyttä
  • ostoksiesi ja käyttäjätilisi hallinnointiin
  • analytiikan ja markkinatutkimuksen suorittamiseen
  • muihin liiketoimintaan liittyviin tarkoituksiin, mukaan lukien sopimusten neuvotteleminen, solmiminen ja toteuttaminen, tilien ja tietojen hallinta, yrityksen yhteiskuntavastuutoimintojen tukeminen, oikeudelliset, sääntelylliset ja sisäiset tutkimukset ja velkojen hallinta.

Tietojesi käsittelyn oikeusperuste

Sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaiset oikeusperusteemme tietojesi käsittelylle ovat

  • sovellettavien lakisääteisten vaatimusten mukainen suostumuksesi
  • sopimus: käsittely on tarpeen täyttääksemme sopimuksemme maksunkäsittelypalvelujen tarjoamisesta kauppiaan kanssa
  • laillinen velvoite: käsittely on välttämätöntä lain noudattamiseksi
  • oikeutetut edut: kun käsittely on tarpeen Littlepayn oikeutettujen etujen vuoksi, joihin voi kuulua yksi tai useampi seuraavista:
    • maksusi suorittaminen ja käsittely sen palvelun tarjoamiseksi, josta kauppias on tehnyt sopimuksen
    • liiketoimintamme harjoittaminen
    • tuotteidemme ja palvelujemme kehittäminen ja liiketoimintamme kasvattaminen
    • verkkosivustomme parantaminen ja sen pitäminen ajan tasalla ja tarkoituksenmukaisena
    • sen analysoiminen, kuinka asiakkaat ostavat ja käyttävät tuotteitamme ja palvelujamme ja markkinointistrategiastamme tiedottaminen
    • sisäisten hallinto- ja tietotekniikkapalvelujen tarjoaminen
    • tietojemme ajan tasalla pitäminen
    • verkkomme ja järjestelmiemme suojaaminen.

Kenelle jaamme tietosi?

Jaamme tietosi seuraavissa tilanteissa:

  • organisaatiomme henkilöille, joilla on tarve saada nämä tiedot liiketoiminnallisista tai oikeudellisista syistä, esimerkiksi hallinnollisen toimen suorittamiseksi
  • Koska toimimme kansainvälisesti, saatamme jakaa tietosi mille tahansa Littlepay-konserniin kuuluvalle yhteisölle ympäri maailman.
  • asianomaiselle kauppiaalle, pankille tai muulle rahoituslaitokselle tarpeen mukaan maksupalvelujemme tarjoamiseksi Huomaa, että emme jaa täydellisiä korttimaksutietoja kauppiaillemme.
  • konserniyhtiöillemme tarpeen mukaan palvelujemme tarjoamiseksi ja liiketoimintamme harjoittamiseksi
  • palveluntarjoajille, jotka suorittavat palveluja puolestamme, sekä ammatillisille ja oikeudellisille neuvonantajillemme tarvittaessa liiketoimintamme harjoittamiseksi
  • kolmansille osapuolille, jotka tarjoavat meille petostentorjunta-, havaitsemis- ja turvallisuuspalveluja
  • lainvalvontaviranomaisille tai muille valtion viranomaisille, esim. petoksesta ilmoittamiseksi tai lainmukaiseen pyyntöön vastaamiseksi tai lainmukaisen velvoitteen noudattamiseksi
  • kolmansille osapuolille siinä tapauksessa, että myymme, ostamme tai yhdistämme liiketoimintaa tai omaisuutta, mukaan lukien tällaisen liiketoiminnan tai omaisuuden mahdollinen myyjä tai ostaja
  • muussa tapauksessa, jos meillä on sinun suostumuksesi tai muutoin laillinen lupa tehdä niin.

Tallennus ja säilytys

Littlepayllä on toimistot Delawaressa, Lontoossa ja Australiassa, ja se pystyy käsittelemään maksuja maailmanlaajuisesti. Näin ollen tietojasi voidaan käsitellä asuinpaikkasi oikeudenkäyttöalueen ulkopuolella, myös maissa, joissa sinulla voi olla vähemmän laillisia oikeuksia tietoihisi kuin paikallinen laki sallii. Jos asut Euroopan talousalueella (”ETA”) ja siirrämme tietoja ETA-alueen ulkopuolelle, varmistamme sovellettavan lain mukaisesti, että oikeutesi yksityisyyteen suojataan asianmukaisilla suojatoimilla, kuten EU:n vakiosopimuslausekkeilla. Ota meihin yhteyttä osoitteessa legal@littlepay.com, jos haluat lisätietoja näistä suojatoimista.

Säilytämme tietojasi niin kauan kuin tarvitsemme niitä edellä mainittuihin tarkoituksiin, joten tämä ajanjakso vaihtelee riippuen vuorovaikutuksestasi kanssamme. Jos meidän ei enää tarvitse säilyttää tietojasi, poistamme ne. Huomaa, että jos peruutat markkinointiviestintämme tilauksen, säilytämme sähköpostiosoitteesi varmistaaksemme, ettemme lähetä sinulle markkinointisähköposteja vastaisuudessa.

Tallennamme maksutiedot, mukaan lukien korttitiedot ja osoitteesi, enintään 60 minuutin ajan maksun käsittelyn jälkeen maksutapahtuman vahvistamiseksi. Tallennamme korttisi tiedot, mukaan lukien PAN-tiedot, maksukortin tyyppi ja maksukortin vanhentumistiedot (mutta emme koskaan CVV2:ta), salatussa, tokenoidussa muodossa seitsemän (7) vuoden ajan kunkin maksun käsittelystä. Voit halutessasi antaa nämä tiedot käytettäviksi tulevissa tapahtumissa, joten sinun tarvitsee syöttää vain korttisi CVV2.

Jos ostaessasi lipun verkossa päätät, että tallennamme maksutietosi tulevia tapahtumia varten (mukaan lukien jatkuvan maksun valtuutussopimukset, joita sinulla saattaa olla Kauppiaan kanssa), tallennamme nimesi, PAN-tietosi, maksukortin tyypin ja maksukortin vanhenemistiedot. Nämä tiedot salataan ja tallennetaan salattuna tunnuksena. Muita maksutietoja, joita saatat antaa meille tarkastellessasi joukkoliikenteen maksuhistoriaasi verkossa, kuten laskutusnimi ja -osoite sekä maksukortin CVV2, ei säilytetä, kun sinut on onnistuneesti vahvistettu. Jos päätät asettaa jatkuvan maksuvaltuutuksen jonkin Kauppiaamme kautta, kyseisen jatkuvan maksuvaltuutuksen ehdot ovat sinun ja Kauppiaan väliset ehdot, mukaan lukien automaattisen saldon täydennyksen määrä ja saldo, jolla täydennys tapahtuu. Jos haluat lisätietoja mahdollisesti sopimistasi jatkuvista maksuvaltuutuksista, ota yhteyttä Kauppiaaseen, jolta olet ostamassa lippua, tai tarvittaessa pankkiisi.

Turvallisuus

Olemme ottaneet käyttöön asianmukaiset turvatoimet tietojesi suojaamiseksi luvattomalta käytöltä, niihin pääsyltä ja niiden muuttamiselta tai paljastamiselta tai vahingossa tapahtuvalta häviämiseltä. Lisäksi rajoitamme pääsyn tietoihisi niihin työntekijöihin, urakoitsijoihin ja muihin kolmansiin osapuoliin, joilla on liiketoiminnallinen tarve tietää ne. He käsittelevät tietojasi vain ohjeidemme mukaisesti, ja he ovat salassapitovelvollisia.

Olemme ottaneet käyttöön erityisesti seuraavat turvatoimet:

  • Noudatamme maksukorttialan tietoturvastandardia (PCI DSS), ja meillä on tason 1 turvallisuussertifiointi.
  • Kaikki maksukorttitiedot (PAN, kortinhaltijan nimi, vanhentumispäivämäärä ja CVV) tallennetaan käyttämällä suojattua Drop-In -käyttöliittymää tai Kauppiaan suojattujen järjestelmien kautta ja lähetetään meille ohjelmointirajapinnan kautta.
  • Jokainen kauppias luo verkkokaupan kassan yleensä nimetyn kolmannen osapuolen kehittäjän kautta, ja se on suojattu alustamme kanssa molemminpuolisilla luottamustodennusmenetelmillä sen varmistamiseksi, että alustallamme vastaanotetut salatut maksuviestit ovat peräisin laillisesta lähteestä ja lailliselta osapuolelta.
  • Littlepay salaa lisäksi maksuviestit maksualalla yleisesti käytetyillä alan vakiosalaustekniikoilla seuraavasti:
    • maksukorttitiedot tokenoidaan
    • kukin asiakastietojoukko tallennetaan erikseen
    • kaikki maksutapahtumat käsitellään käyttämällä maksukorttialan tietoturvastandardin (PCI-DSS) mukaisessa maksukorttiholvissa olevia tokenoituja maksukorttitietoja
  • Emme käsittele mitään arkaluonteisia tietoja (esim. biometriset tiedot, suuren mittakaavan profilointi, geneettiset tiedot tai lasten tiedot).

Evästeet

Verkkosivustomme käyttää evästeitä ja vastaavia tekniikoita tiettyjen toimintojen tarjoamiseksi verkkosivustolla ja sen toimivuuden ymmärtämiseksi ja mittaamiseksi. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tietokoneellesi, tablet-laitteellesi, matkapuhelimellesi tai vastaaville laitteillesi, kun käyt verkkosivustollamme, ja haetaan siltä, kun käyt uudelleen. Evästeiden avulla voimme erottaa sinut muista verkkosivustomme käyttäjistä ja muistaa esimerkiksi asetuksesi sivustolla käydessäsi, jotta voimme tarjota sinulle paremman käyttäjäkokemuksen.

Jotkin käyttämistämme evästeistä ovat välttämättömiä verkkosivustomme toiminnan kannalta, kun taas toisia evästeitä käytetään tarjoamaan räätälöityä mainontaa luotetuilta kolmansilta osapuolilta. Lisätietoja evästeistä on osoitteessa www.allaboutcookies.org tai www.youronlinechoices.eu

Evästeitä on kahden tyyppisiä: pysyvät evästeet ja istuntoevästeet. Pysyvät evästeet tallennetaan laitteellesi pidemmäksi aikaa selaimesi sulkemisen jälkeen, ja niitä käytetään esimerkiksi kirjaamaan aiempien käyntiesi aikana tekemäsi valinnat. Istuntoevästeet tallennetaan väliaikaisesti selaimeesi esimerkiksi valitsemasi kielen muistamiseksi. Ne poistetaan automaattisesti, kun selain suljetaan.

On myös kolmannen osapuolen evästeitä, mikä tarkoittaa, että evästeet eivät ole peräisin meiltä, vaan joltakin muulta. Kolmansien osapuolten evästeitä käytetään usein verkkotilastoihin. Littlepay käyttää tällä hetkellä seuraavia kolmannen osapuolen evästeitä: Google Analytics, Matomo ja Auth0.

Käyttämämme erityyppiset evästeet

Littlepay käyttää seuraavia evästetyyppejä verkkosivustollaan:

Ehdottoman välttämättömät evästeet - Nämä evästeet ovat välttämättömiä verkkosivustomme tiettyjen ominaisuuksien toiminnalle, esimerkiksi tällä hetkellä sisäänkirjautuneen käyttäjän profiilitiedot ja pääsy kauppiasportaaliin. Nämä evästeet esimerkiksi sallivat käyttäjien pysyä sisäänkirjautuneina.

Analyyttiset tai suoritusevästeet - Näitä evästeitä käytetään keräämään nimetöntä tietoa liikenteestä verkkosivustollemme. Nämä evästeet eivät kerää tietoja. Joissakin tapauksissa käytämme luotettuja kolmansia osapuolia asettamaan evästeitä ja keräämään meille tietoja selaustoiminnasta, mihin saattaa sisältyä verkkosivustomme käyttösi tallentaminen.

Saatamme myös kerätä tietoja laitteesta, jolla käytät verkkosivustoamme.

Toiminnallisuusevästeet - Näitä evästeitä käytetään tunnistamaan sinut, kun palaat sivustollemme. Näin voimme muistaa valintasi.

Suostumuksesi peruuttaminen ja evästeiden hallinta - Jos haluat rajoittaa Littlepayltä tai miltä tahansa muulta verkkosivustolta tulevia evästeitä tai estää tai poistaa ne, voit tehdä tämän selaimellasi. Jokainen selain on erilainen, joten katso selaimesi Ohje-valikosta, miten voit muuttaa evästeasetuksiasi. Jos poistat kaikki evästeet käytöstä, emme voi taata verkkosivustomme toimivuutta, eivätkä jotkin ominaisuudet välttämättä toimi odotetulla tavalla tai lainkaan.

Linkit muille verkkosivustoille

Tämä tietosuojakäytäntö ei kata tämän verkkosivuston linkkejä, jotka linkittävät muille verkkosivustoille. Suosittelemme, että luet tietosuojalausekkeet muilla verkkosivustoilla, joilla käyt. Littlepay käyttää hankintapalveluissaan useita hankkijapankkeja, esimerkiksi Valitor hf -pankkia, joka on perustettu Islannin oikeuden mukaan. Valitorin tietosuojakäytäntö löytyy tästä: https://www.valitor.com/about-us/privacy-notice/ Muut hankkijapankit, joita Littlepay voi käyttää palvelujensa tarjoamisessa, ovat seuraavat: Maailmanlaajuiset maksut, Elavon.

Oikeutesi ja vaihtoehtosi

Lailliset oikeudet

Asuinpaikkasi oikeudenkäyttöalueesta riippuen sinulla voi olla tiettyjä oikeuksia tietojesi suhteen, mukaan lukien tiedonsaantioikeus ja tietojen oikaisuoikeus ja oikeus pyytää tietojesi poistamista.

Sinulla saattaa myös olla oikeus vastustaa tietojesi käyttöä tiettyihin tarkoituksiin, kuten markkinointiviestien lähettämiseen sinulle. Katso alla olevasta kohdasta ”Markkinointi” lisätietoja siitä, miten kieltäytyä markkinoinnista.

Noudatamme kaikkia pyyntöjä käyttää oikeuksiasi sovellettavan lain mukaisesti. Huomaa kuitenkin, että näihin oikeuksiin on useita rajoituksia, ja voi olla tilanteita, joissa emme pysty noudattamaan pyyntöäsi. Jos haluat esittää tietoihisi liittyviä pyyntöjä, tai jos sinulla on tietojasi koskevia kysymyksiä tai huolenaiheita, ota meihin yhteyttä alla olevien yhteystietojen avulla.

Jos asut ETA-alueella ja sinulla on valitus tietojen käsittelystämme, sinulla on oikeus ottaa yhteyttä tietosuojavalvontaviranomaiseen. Jos mahdollista, arvostamme kuitenkin mahdollisuutta käsitellä huolenaiheesi ennen kuin lähestyt valvontaviranomaista, joten pyydämme sinua ottamaan ensin yhteyttä meihin.

Jos asut Kaliforniassa, Yhdysvalloissa, katso alla oleva Kalifornian tietosuojaseloste.

Markkinointi

Riippuen suhteestasi meihin saatamme lähettää sinulle ajoittain markkinointiviestejä. Jos et enää halua saada meiltä viestejä, käytä markkinointiviestissä olevia tietoja peruuttaaksesi tilauksen tai ota meihin yhteyttä osoitteessa legal@littlepay.com ja kirjoita otsikoksi ”Peruuta tilaus”.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää mistä tahansa tietosuojakäytäntömme osasta, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme sähköpostitse osoitteessa legal@littlepay.com tai postitse johonkin toimistoomme.

Tämän tietosuojakäytännön muutokset

Pidätämme oikeuden päivittää tätä tietosuojakäytäntöä milloin tahansa, ja sijoitamme päivitykset tähän. Tämän tietosuojaselosteen alussa kerromme sinulle, milloin se on viimeksi päivitetty. Kehotamme sinua tarkistamaan tämän sivun säännöllisesti muutosten varalta. Jatkamalla palvelujen käyttöä vahvistat lukeneesi ja ymmärtäneesi tämän tietosuojakäytännön uusimman version.

Kalifornian tietosuojaseloste

Tässä osiossa on lisätietoja henkilötiedoista (niin kuin termi on määritelty Kalifornian kuluttajatietosuojalaissa (CCPA)), joita keräämme kalifornialaisista kuluttajista, sekä pyynnöistä, joita kalifornialaiset kuluttajat voivat tehdä henkilötietojensa suhteen.

Huomaa, että tämä osio koskee vain tietoja, joita Littlepay hallinnoi ”yrityksenä”. Jos Littlepay käsittelee tietojasi Kauppiaan puolesta ”palveluntarjoajana”, sinun on otettava yhteyttä Kauppiaaseen saadaksesi lisätietoja oikeuksistasi henkilötietojesi suhteen.

Kuinka keräämme, käytämme ja luovutamme henkilötietojasi. Yllä olevassa ”Mitä tietoja keräämme?” -osiossa kuvataan henkilötietoluokat, joita olemme saattaneet kerätä viimeisten 12 kuukauden aikana. Keräämme näitä tietoja tarkoituksiin, jotka on selostettu ”Mihin käytämme näitä tietoja?” -osiossa, ja jaamme nämä tiedot tavalla, joka on selostettu ”Keille jaamme näitä henkilötietoja?” -osiossa.

Pyynnöt koskien henkilötietojasi. Kalifornialaiset kuluttajat voivat tehdä seuraavat pyynnöt henkilötietojensa suhteen:

  • luettelo sinusta keräämistämme henkilötietoluokista sekä kyseisten tietojen lähteistä, tarkoituksista, joita varten olemme keränneet ne, ja kolmansien osapuolten ryhmistä, joille jaamme niitä
  • sinusta keräämiemme tietojen yksityiskohdat
  • sinusta keräämiemme henkilötietojen poistaminen (sovellettavan lain sallimia poikkeuksia lukuun ottamatta).

Huomaa, että meidän on pyydettävä tietoja henkilöllisyytesi todentamiseksi ennen pyyntöösi vastaamista.

Tietojen myynti. Littlepay ei ole ”myynyt” (niin kuin termi on määritelty CCPA:ssa) tietoja kuluttajista CCPA:n tarkoittamalla tavalla viimeisen 12 kuukauden aikana.

Shine the Light. Kalifornian ”Shine the Light” -laki antaa Kalifornian asukkaille oikeuden tietyissä olosuhteissa pyytää meiltä tietoja tavasta, jolla jaamme tiettyjä henkilötietoluokkia (siten kuin Shine the Light -laissa on määritelty) kolmansille osapuolille niiden suoramarkkinointitarkoituksiin. Emme jaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille niiden omia suoramarkkinointitarkoituksia varten.